About Me

Wie Ben Ik?

Hallo hallo hallo. Wat fijn dat je zoveel over mij te weten wil komen. Aangenaam, ik ben Anaïs. Huh? Nee, niet Ana, surprise! Ik houd gewoon van woordgrappen, waardoor ook vrij snel de naam anaistyping in mij opkwam. Alhoewel deze hele blog in het Nederlands is, vond ik die keuze toch net wat pakkender dan anaisaanhettypen. En wanneer jij dit zo leest snap jij dat waarschijnlijk ook wel. Een tweede vraag kan dan zijn: waarom bloggen in het Nederlands? In het Engels kun je toch zo veel meer publiek bereiken? Daar heb je dan ook helemaal gelijk in, maar mijn hele leven speelt zich al af in het Engels.

Ik studeer aan de universiteit waarin ik colleges en werkgroepen krijg in het Engels, waarbij ik Engelstalige opdrachten inlever, communiceer met andere studenten in die prachtige Engelse taal én waarbij ik presenteer in… je raadt het al: Engels! Zelfs de gedachten in mijn hoofd worden vaak in het Engels geformuleerd. Ik denk dat onderhand mijn Engelse vocabulaire rijker is dan mijn Nederlandse. Dat is precies de reden waarom ik een stapje terug doe en lekker wil schrijven in mijn moedertaal. Hopelijk ontwikkel ik dan weer zo’n voorliefde voor onze eigen taal.

Reismeis

De wereld ontdekken van A tot Z is mijn allergrootste droom. Vergeet bakken met geld verdienen (alhoewel dat wel nodig is om een wereldreis te bekostigen, gok ik) en 50 jaar lang zwoegen met een 9 tot 5 life, ik wil de wereld zien. In 2019 ben ik voor het eerst buiten Europa geweest, namelijk naar Aruba samen met mijn lieve moeder. Wat was dat speciaal! Ook binnen Europa heb ik hele mooie dingen gezien. En ook al ben ik in sommige landen of steden eerder geweest, er blijven altijd nog genoeg dingen om te (her)ontdekken. Benieuwd naar bijvoorbeeld de mooiste plekjes in Kroatië, of ben je nieuwsgierig naar een rondreis vakantie met de trein? I got you covered, girl.

Fashion Queen

Naast reizen heb ik uiteraard nog wel wat andere interesses, waarvan mijzelf in mooie kleding steken er eentje is. En alhoewel ik dolgelukkig kan worden van een goeie sale bij mijn favoriete winkels probeer ik tegenwoordig wel wat bewuster te worden met betrekking tot mijn aankopen. Zo begin ik steeds meer interesse te krijgen in tweedehands shoppen. Een uniek kledingstuk in een kringloop vinden die ook nog eens (perfect) past geeft echt dat ultieme triomfantelijke gevoel. Ook verkoop ik af en toe mijn eigen kleding die ik niet vaak draag of, helaas, niet meer pas. Misschien iets voor jou? Neem dan vooral hier een kijkje bij mijn Vinted. 

Veggie Femme

Sinds ongeveer het einde 2018 en het begin 2019 (het was geen goed voornemen, ik zweer het hoor! Haha, nee echt waar, lees nou maar verder) heb ik besloten definitief vlees op te geven. Nouja, dat is niet per se de correcte benaming. Ik ben toen gestopt met het consumeren van vlees vanwege verscheidene redenen, maar met als belangrijkste het dierenleed. Heel erg moeilijk vond ik dit niet. We leven in een maatschappij waarin de vleesvervangers en alternatieven als paddestoelen uit de grond komen schieten. Ha, weer zo’n woordgrapje (paddenstoelen hebben alleen nog altijd niet echt mijn voorkeur). 

Waar ik van te voren een beetje tegenop zag, en wat jou wellicht ook kan tegenhouden, is het aanbod voor vegetariërs in het buitenland. Ik zag mezelf nou niet zo gauw alleen maar geitenkaassalades, paddenstoelen pasta’s en flauwe margarita pizza’s consumeren. Wat ik je na ruim een jaar zoal kan mededelen is dat het eigenlijk super gemakkelijk gaat. Ja, je moet af en toe wat meer research doen, maar doet onze generatie dat niet sowieso al? Is het niet voor de instawaardige foto’s, dan is het wel om te kijken naar hoe een restaurant wordt beoordeeld. Maar om het voor jou toch net nog wat makkelijker te maken, schrijf ik graag blogposts over mijn favoriete hotspots in het buitenland met geweldige vegetarische ofwel veganistische gerechten. Klik hier om ze te lezen.

Nog niet genoeg over mij te weten gekomen? Je kan me altijd een mailtje sturen, of in mijn Insta DMs sliden, of gewoon simpelweg al mijn blogposts doorspitten. Thank you for reading all this, XOXO

anaïs